Menü

Magyar Logó Díj 2024Magyar Logó Díj 2024

Palotai Gábor

Palotai Gábor (Svédország)

Designer, alkotó művész

Palotai Gábor 1981-ben diplomázott a Magyar Iparművészeti Egyetemen (ma MOME). Svédországban folytatta tanulmányait a Svéd Királyi Képzőművészeti Akadémián és a Beckmans College of Design egyetemeken. 1981 óta Stockholmban él, ahol saját studiójában (Gábor Palotai Design) tervezőgrafikával és vizuális müvészettel foglalkozik.

A tervezőgrafikát autentikus alkotóművészetnek fogja fel ahol a művészet és a design egymással találkozik. Kiállító művész. Számos hazai és nemzetközi kiállítása volt. Tervezőgrafikai munkássága mellet több önálló művészkönyvet és animációs filmet készített valamint képzőművészeti alkotómunkát folytat.

Munkái az évek során számos szakmai díjat nyertek: Red Dot Design Award (30 alkalommal), German Design Award, Swedish Design Prize, Aranyrajzszög Díj (2017), Magyar Formatervezési Díj (2018), Swedish Design Prize / Designer of the Year (2019), Konecsni György Életmű Díj (2024). Palotai Gábor az AGI (Alliance Graphic International) tagja, a MOME címzetes egyetemi tanára (2015). 2021-ben megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét. További információk: gaborpalotai.com / wikipedia Gábor Palotai


Kolcsár Sz. Zsolt

Kolcsár Sz. Zsolt (Románia)

Szenvedélyes tervezőgrafikus, oktató, a noncommon.design stúdió művészeti vezetője

Szenvedélyes tervezőgrafikus, oktató, a noncommon.design stúdió művészeti vezetője A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Grafika szakán majd az egri Média és Design Intézetében diplomázott. Jelenleg Collegium Talentum ösztöndíjas doktorandusz a Temesvári Nyugati Egyetem, Képzőművészet és Dizájn kar doktori iskolájában.

2022 óta a CEIDA (China Europe International Design Association) nemzetközi dizájn szervezet aktív tagja. Munkáiban fontosnak tartja a stratégiai és a „noncommon” (nem hétköznapi) vizuális kommunikációs megoldásokat. Erre épül a 2022-ben alapított noncommon.design dizájn stúdió ahol elsősorban brandépítéssel, csomagolástervezéssel és digitális terméktervezéssel segítik az ügyfeleket.

A szakmai tevékenység mellett az oktatás és a tehetséggondozás szerves részét képezi a mindennapjainak. Projektjeit többször is publikálták helyi és nemzetközi dizájn oldalakon, magazinokban, könyvekben, szakmai kiadványokban. A 2021-ben megalakult Publicritic nemzetközi vizuális kritikaformálói díj és kiállítás társszervezője és művészeti vezetője. Az Art & Money kiadásnak tervezett kiadványtervét bronz díjjal jutalmazták az amerikai IDA-International Design Award-son és arany díjjal a holland Indigo Design Awards-on.


Sára Ernő

Sára Ernő

Ferenczy Noémi-díjas, érdemes művész, az MMA rendes tagja, az Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozat vezetője

A magyar tervezőgrafika egyik legkiemelkedőbb egyénisége. Bár fiatalon Svájc legnagyobb művészeti intézményének, az Art Institut Orell Füsslinek megbecsült munkatársa volt, mégis inkább hazatért, így a magyar tervezőgrafika világszerte ismert alkotója lett.

Több mint négy évtizedes pályája során több műfajban alkotott maradandót. Korszakos munkája a hetvenes évekből a Magyar Hirdető logója és a hazai plakáttörténet egyik legikonikusabb alkotása, amely a „Közép-Európa 1989-es keresztre feszítése” címet viseli.


Sántha András

Sántha András

Tervezőgrafikus

50 éve tervez logókat. Ez idő alatt több mint ezer logót tervezett. Az 1:50 című logóalbuma szerte a világon számos múzeumban megtalálható (Tokio-Modern Művészetek Múzeuma, New York-Design Museum, Stockholm- Modern Art Museum, London-Design Museum, Los Angeles- Design Campus).

Számos nemzetközi díjjal ismerték el munkáit (Mediabistro Logoawards, Montreal - Design Week, Art Director Club Europa-Master Award).

Ars poetikája hogy a formai tökéletességen túl a logónak tartalmi üzenetet is kell közvetítenie. Tudását tanárként 2006 – 2015 között (középfokú oktatási szakiskolákban) több száz grafikus palántának próbálta átadni.


Fusion4 / Hirt István, Soós Rezső, Korom Róbert

Fusion4 / Hirt István, Soós Rezső, Korom Róbert

Nemzetközi és hazai design versenyeken is díjazott marketing ügynökség

Az online értékesítés világában jó pár évvel ezelőtt különböző irányba indultak el. Tudták, hogy mennyire tág, folyamatosan megújuló piacról beszélhetünk. Épp ezért egyikük sem dobálózik olyan kijelentésekkel, hogy mindent tudnak, ami az online értékesítéshez szükséges, de a saját területeiken széleskörű tudást és több éves tapasztalatot szereztek.

Tapasztalataikat egyesítve alapították meg saját ügynökségüket a Fusion4-et. Cégüket a grafikai csapatuk vezetője Soós Rezső képviseli, aki több, mint 17 éves tapasztalattal rendelkezik a grafikai tervezés terén.

Évről évre sikeresen szerepelnek hazai és nemzetközi design és marketing versenyeken, úgy mint Marketing Diamond Awards, WOLDA vagy ICMA. 2021-ben felkerültek a Kreatív Apex top 5 design listájára is, amit nemzetközi designversenyeket is jól ismerő hazai szakértők állítottak össze.


Kőfaragó Anna

Kőfaragó Anna

Ipari termék- és formatervező mérnök

2009-ben diplomázott a Budapesti Műszaki Egyetem Ipari termék- és formatervező mérnök szakán, az itt tanult funkcionális design szemlélet és koncepció alapú gondolkodás és tervezés határozza meg grafikai munkáit. Képzőművész családba születtett, de tudatosan választott más alkotói utat, kifejezetten inspirálja, hogy másoknak tervez, és az általuk megfogalmazott igények mentén kell olyan grafikai megoldást találnia, amit aztán a megrendelő is magáénak érez. 2011-től a Café Design ügynökségnél lett grafikus, majd art director.

A Schiszler Pálinka üvegforma tervezéséért Pakk Csomagolás Díjban részesült. 2016-ban alapította meg saját vállalkozását, az elmúlt 8 évben több, mint száz ügyfélnek, köztük ismert márkáknak, mint Rolls-Royce, IKEA, BioGaia, Budapest Airport, OTP, MKB Consulting, Libri, valamint induló vagy megújuló vállalkozásoknak tervezhetett infografikát, illusztrációt, kiadványt, kampányt és számos más grafikai anyagot, alkothatott új arculatot vagy épp csomagolást.

Szereti, hogy a projektek által új embereket ismerhet meg, akikkel izgalmas a közös gondolkodás. 2021-ben 6 logóját válogatták be a Magyar logók kiadványba, 2022-ben pedig 2 munkája került be a Magyar tervezőgrafika TOP 100 kötetbe.

Szívéhez legközelebb a kreatív logótervezés áll, szerinte az egyik legizgalmasabb grafikai feladat, mert egyetlen jelben összpontosul egy egész márka fő üzenete.


Kőteleky Aywee

Kőteleky Aywee

Kreatívigazgató

Közel 20 éves tapasztalattal rendelkezik a reklámiparban. Integrált ügynökségeknél, sokféle ügyfélkörrel dolgozik együtt, jelenleg a Friendly™ Creative kreatívigazgatói pozíciójában. Szorosan együttműködik animációs és produkciós csapatokkal.

Napi szinten foglalkozik stratégiai és kreatív gondolkodással, miközben vezeti és támogatja a csapatát. Emellett aktívan foglalkozik mesterséges intelligenciával (Midjourney- Master's degree in AI Art). 2019-ben WOLDA ( Worldwide Logo Design Annual) Award of excellence díjat nyert, illetve festményei bekerültek a melbourne-i kiadású Capsules Book - Leaders In Contemporary Illustration kiadványába.

Munkái megtalálhatóak a Magyar logók és Magyar tervezőgrafika TOP 100 című kötetekben is. 2021 óta tagja a MagyarBrands (Innovatív Kategória) és 2024 óta a Superbrands zsűribizottságának.


Dr. Papp-Váry Árpád

Dr. Papp-Váry Árpád

Egyetemi docens, Szakvezető

Budapesti Gazdasági Egyetem, Külkereskedelmi Kar, egyetemi docens, szakvezető Dr. Papp-Váry Árpád két évtizede dolgozik a felsőoktatásban, a Kreatív szaklap szerint „az ország egyik legismertebb marketingtanára”. Hazánk legnagyobb üzleti felsőoktatási intézménye, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) habilitált egyetemi docense, a marketing mesterszak felelőse.

E mellett a Soproni Egyetemen a Közgazdaságtudományi Doktori Iskolában a Marketing és Turizmus program vezetője, a kecskeméti Neumann János Egyetemen pedig a Gazdaságföldrajzi és Településmarketing Tudásközpont senior kutatója.

Az egyetem oktatói lét mellett branding tanácsadással foglalkozik, cége a Magyar Multi Program által minősített szakértő márka- és arculatépítés területén. Több monográfia szerzője branding témában, olyan könyveké, mint „A márkanév ereje”, a „Márkázott szórakoztatás”, az „Országmárkázás”, a „Mágikus márkázás: Beckham”, vagy a „JPÉ Marketing”.

Rendszeresen szerepel szakértőként a szakmai és közéleti médiában, a Márkamonitor szaklap állandó szerzője. Társadalmi munkában a Magyar Marketing Szövetség alelnöke, immár három cikluson át. Folyamatosan képzi magát, jelenleg is aktív tagja Philip Kotler, a marketing atyja Zoom csoportjának.


Pletser Cecília

Pletser Cecília

Tervezőgrafikus

A Dekoratőr és Kirakatrendező Iskola, majd a Novus Művészeti Iskola grafika szakán kezdte szakmai tanulmányait. 2014-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem, grafika tanszék, tervezőgrafika szakirányán arculattervezési munkájával.

Diploma után az egyetem képzőművész-tanári mesterképzését végezte el. Pályamunkáját a szuverén tervezőgrafika kategóriában 2014-ben Aranyrajzszög Díjjal jutalmazták, amelyet a Vinczemill Papírmerítő Műhelynek tervezett.

Az egyetemi évek óta szabadúszó grafikusként dolgozik. Elsősorban arculatokat, kiadványokat és termékcsomagolásokat tervez, főként a kultúra, a gasztronómia, a szépségipar és az egészséges életmód területein. Tervezői munkái között szerepelnek a Zelna Borászat, Vinczemill Papírmerítő Műhely, A3 Építész, Martonvásár Város, Bean-To-Bear Csokoládé, Awen Collection, Toman Lifestyle, illetőleg különböző fesztiválok arculatainak megalkotása.

Számos projektjében kollaborál Kőmíves Kristóf és Zleovszki Zsolt grafikusokkal. Munkái rendszeresen szerepelnek az Arany Rajzszög díj, az ArtHungry, az Országos Tervezőgrafikai Biennálé és a MATT által szervezett pályázatokon és kiállításokon.

Számos hazai és külföldi kiadványban (Magyar logók, Magyar tervezőgrafika TOP 100, Magyar Grafika magazin, Art of packaging and Structure-Artpower International Publishing Co., Payful Graphics-Sandu Publishing) és online magazinban (Design&Paper, Hype&Hyper) megjelentek grafikái. Munkái jellemzően klasszikus és időtálló vonalat képviselnek, környezetbarát megoldásokra törekszenek. Alapvetően hazai vállalkozók vizuális megjelenését segíti grafikáival.


Riba Hilka

Riba Hilka

Arany Rajzszög díjas tervezőgrafikus művész

Tervezőgrafikai munkásságát hazai és nemzetközi ügynökségeknél kezdte, ismert magyar és külföldi márkák sikeréhez járult hozzá grafikusként és art direktorként. 2005-től szabadúszóként folytatta pályafutását, a logó- és arculattervezés ekkor került érdeklődése középpontjába. Megbízói elsősorban amerikai és brit vállalkozások közül kerültek ki. 2016-tól több e-kereskedelmi vállalkozással működött együtt, jelenleg az amerikai Pawstruck márka kreatív igazgatója.

A tervezőgrafika különböző területein szerzett tapasztalatai meghatározták tervezői látásmódját. A tervezés során elsődleges célja az adott üzenet hatékony közvetítése kreatív design megoldások segítségével. Munkái az évek során számos rangos elismerésben részesültek. Legjelentősebb közülük a 2015-ben kiérdemelt Arany Rajzszög díj, valamint a legfrissebb, 2023-ban elnyert Wolda Ezüst díj.

Alkotásai a magyar és nemzetközi színtéren is figyelmet váltottak ki. A hazaiak közül érdemes kiemelni a „TypoHungry – Tipográfia Magyarországon a XXI. században” című művészeti albumot, valamint a „Magyar logók” című gyűjteményt, melyben 9 logótervvel képviseltette magát. Külföldi szakmai kiadványok közül említésre méltó a „Logo Lounge 9”, „Great Idea, Petite Typeface”, „Zeixs Logo Design 3”, „Typism Book One & Two” és a „Fantastic Designs in the Store”.


Dr. Újszászi Bogár László (Ph.D)

Dr. Újszászi Bogár László (Ph.D)

Meggyőzés-és befolyásolástechnikai szakértő

A Corvinus Egyetemen tanít meggyőzéstechnikát és ebből doktorált az ELTE-n. A doktorijában kidolgozott meggyőzéstechnikai modellje 2019-től kötelező szakirodalom a Dubai University-n.

Számos nagyvállalat rendszeresen meghívott szakértője (Lindab, Dupont Pioneer, Dow Dupont, Caterpillar, Alvogen, Opten, Konica Minolta stb.). Az ingatlanszektorban kizárólagos együttműködése van az Otthon Centrummal.

Havonta olvasható a Forbesban megjelent cikkei, rendszeresen felkért szakértője az M1 gazdasági műsorának. A Magyar Rádió retorikai kerekasztal beszélgetésének állandó vendége.


Vörös Botond

Vörös Botond

Többszörös Red Dot díjas tervezőgrafikus művész

A Magyar Képzőművészeti Egyetemen diplomázott tervezőgrafikusként. Munkája fő fókuszában az arculattervezés, logó design és illusztrációs projektek állnak, szívesen foglalkozik továbbá kiadványtervezéssel és webdesign-nal.

Grafikáira jellemző a letisztult, geometrikus formavilág, a munkafolyamat során arra törekszik, hogy a modernitás mellett hagyományos eszközökkel teremtsen vizuális megoldásokat.

Számos hazai és nemzetközi kiállításon, szakmai kiadványban szerepeltek a művei. Munkáit jelentős hazai és nemzetközi díjakkal - többek között Red Dot Design Award, German Design Award, Arany Rajzszög, XXIII. Tervezőgrafikai Biennále díja, Graphis, A' Design Award, DNA Paris Design Awards - ismerték el.

Szabadúszóként lehetősége van különleges projektekben részt venni, akár egyedül, akár csapatban dolgozva izgalmas grafikai válaszokat keresni.


Vasvári Péter

Vasvári Péter

Tervezőgrafikus művész, vizuális nevelőtanár, a Magyar Logó Díj alapítója

Hallgatója volt a Magyar Képzőművészeti Egyetemnek. Itt tervezőgrafikus művész és vizuális nevelőtanár diplomát szerzett. Erasmus-ösztöndíj keretében külföldön, Finnországban folytatta tanulmányait.

Közel ezer logót, emblémát, márkát, arculatot, csomagolást stb. indított el a világ számos pontján, az afrikai, amerikai, ausztráliai, ázsiai és európai kontinenseken. Egyik logója bekerült az aktuális év világ logótrendjei közé. Munkái oktatási anyagként is szerepelnek. Diplomavédésen vizsgabizottsági elnök, hallgatók diplomamunkájának opponense, szakmai szimpóziumok résztvevője, márkanagykövet, mentor, hazai és nemzetközi design versenyek zsűritagja volt az elmúlt években.

Több mint félszáz szakkönyvben, 200-nál is több alkotásával szerepel itthoni, külföldi kiadványokban. 2012-ben „A közelmúltban kifejtett magas szintű szakmai munkájáért” Aranyrajzszög-díjat vehetett át. Külföldön számos munkáját díjazták eddig különböző nemzetközi dizájnversenyeken.

A Magyar Logó Társaság alapítója. A 2021-ben Magyar logók és a 2022-ben megjelent Magyar tervezőgrafika TOP 100 kötetek szerzője.