Menü

Zsűri


Bill Gardner

Bill Gardner

Amerikai Egyesült Államok

A Gardner Design és a LogoLounge.com tulajdonosa és elnöke.

A nagysikerű és nemzetközi LogoLounge 1-12. könyvsorozat szerzője. Nevéhez köthető a nemzetközi logótrendeket bemutató éves „Logo trend jelentés” és az ehhez kapcsolódó események. A „Logo Creed” szerzője, mely egy átfogó tervezőgrafikai tankönyv diákoknak, oktatóknak, szakembereknek. Nemzetközi szinten előad a márkákról, arculati trendekről. Design versenyek zsűritagja.

Christian Baun

Christian Baun

Dánia

Az új márkák, logók tervezésének specialistája.

Christian Baun több mint 30 éve dolgozik professzionális grafikusként és kreatív igazgatóként. Christian egyike azoknak a grafikusoknak, akik a legtöbb logót tervezték Skandináviában (300+ logó cégek és termékek számára). Jó néhány díjat nyert, és maga is állandó zsűritag a minden évben odaítélt díjakban, például Németországban, Angliában, Olaszországban, Tajvanon és Iránban.

Jens Müller

Jens Müller

Németország

A Dortmundi Alkalmazott Tudományok és Művészeti Egyetem Design Tanszékének Vállalati tervezés (Corporate Design) professzora.

Számos (Kieler Woche, Deutsche Post) tervezői munkája mellett a nemzetközi grafikai tervezés történetét kutatja, referenciakönyvek szerzője, köztük olyan bestsellerek, mint a Lufthansa+Graphic Design, a Logo Modernism és a The History of Graphic Design. Munkái, írásai olyan nemzetközi folyóiratokban jelentek meg, mint a Wired, a Time, a La Repubblica vagy a Spiegel. Könyvei a modern márkatervezés kezdeteire (Logo Beginnings, Taschen, 2022) és a design archiválására, megőrzésére (Collecting Graphic Design, Optik Books, 2021) fókuszálnak.

Explicit Design Studio

Explicit Design Studio

Kátay Hunor, Németh Sebestyén, Kovács Szilárd

Magyar Formatervezési Díj, ArtHungry és Aranyrajzszög díjas grafikai stúdió.

Olyan projektek fűződnek a nevükhöz, mint a 2019-es Budapesti Vívó Világbajnokság logó rendszere, a Néprajzi Múzeum új arculata, melyet a DE_FORM Agency-vel közösen alkottak meg. Az ő gondozásuk alatt futottak több éven át a Prezi és az IBM nemzetközi konferencia megjelenései.

Graphasel Design Studio

Graphasel Design Studio

Drozsnyik Dávid, Ördögh László

A brand és kommunikációs dizájnnal foglalkozó csapat három Red Dot, két Aranyrajzszög és egy German Design Award díjat nyertek az elmúlt pár évben számos más nemzetközi elismerés mellett.

Szinte kizárólag saját fejlesztésű márkákon dolgoznak, specialitásuk a márkaépítés, arculat- és csomagolástervezés, wayfinding, valamint a digitális felhasználói felületek tervezése. Hisznek a csapatmunkában és abban, hogy a dizájn a funkcionalitáson túl képes egy történetet is elmesélni. A húsz fős stúdió válogatott tervezőkből áll, akik nem kizárólag a tervezőgrafika, hanem formatervezés és építészet területén is jártasak.

Kaszanyi Nóra

Kaszanyi Nóra

DNA Paris Díjas, többszörös ArtHungry Díjas tervezőgrafikus, 2020-ban elnyerte a XXII. Tervezőgrafikai Biennálé fődíját.

Munkái több nemzetközi könyvben és magazinban is helyet kaptak, úgy, mint a Novum, IdN, BranD, It's Nice That, Dieline magazin. 2018-ban szerezte meg mesterdiplomáját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervezőgrafika szakán, ahol diplomamunkáját Rektori Díjjal tüntették ki.

Kiss Zsombor Krisztián

Kiss Zsombor Krisztián

Többszörös Magyar Formatervezési Díjas és Aranyrajzszög díjas tervezőgrafikus művész.

Karakteresen felismerhető képi világában, számos emblematikus munkája született a dizájn különböző területein. Ide sorolhatjuk a Váci ravatalozó grafikai arculatát, belsőépítészeti megoldásait, egyedi bútorait, a Woodi márka koncepcióját és fa termékeit, a Balance lámpát vagy társtervezőként a nemrég debütált Budapest Pad márka ikonikus köztéri bútorait. Több ismert magyar borászat arculata köthető a nevéhez, Kristinus, Balla Géza, Szivek, Pajzos...

Németh Levente

Németh Levente

Tervezőgrafikus művész, kommunikációs szakember és képregényrajzoló.

Számos világbajnokság, európa-bajnokság, színház stb. arculati és kommunikációs munkája kötődik a nevéhez. Munkáival többek között Aranyrajzszöget, Effie díjat vagy a cannes-i reklámfilm fesztiválon Ezüst Delfin díjat nyert. A magyar tervezőgrafikát bemutató Graphicum c. könyvéért a Magyar Art Directorok díját kapta.

Vasvári Péter

Vasvári Péter

Nemzetközi logó, design versenyek győztese, Aranyrajzszög Díjas tervezőgrafikus művész.

Több mint félszáz külföldi és hazai szakmai sorozatok, kötetek, tankönyvek résztvevője. Diplomavédésen vizsgabizottsági elnök, hallgatók diplomamunkájának opponense, szakmai szimpózium résztvevője, nemzetközi design versenyek zsűritagja volt az elmúlt években. Munkái oktatási anyagként is szerepelnek. Egyik alkotásával bekerült az aktuális év világ logótrendjei közé. A Magyar Logó Társaság alapítója. A Magyar logók című könyv szerzője.